naar desktop website
Camping & Gästehaus Stanitzer, Stockenboi / Weissensee

 


OMGEVING STOCKENBOI / WEISSENSEE

Weissensee

Weissensee

Het op een fjord gelijkende meer is het hoogstgelegen bademeer van de Alpen (930 m) en heeft met 11,5 km lengte de vierde grootste wateroppervlakte van Karinthië. Zijn oostelijke oever staat wegens de unieke natuurpracht onder landschapsbescherming.
(Een paar jaar geleden werd het omgezet in een natuurpark.) Het water heeft de kwaliteit van drinkwater en is zo klaar en zuiver als van een bergbeek.

Weissensee
In de zomer heeft de Weissensee een gemiddelde temperatuur van ongeveer 23 graden. Het turkooizenkleurige water nodigt uit tot zwemmen, duiken, zeilen, surfbiken, vissen enz. Het goed onderhouden zwemgedeelte met het ondiepe natuurbadstrand is bijzonder gezinsvriendelijk.

Een rederij nodigt u uit om het meer te verkennen met een voering, elektrische boot of roeiboot.

In de winter heeft het Weissensee het grootste natuurlijke ijsoppervlakte van Europa en is het een paradijs voor alle ijssporten.

Stockenboi

Het verkeersarme, uitgestrekte, hoogliggende dal met meerdere verspreid vaneenliggende dorpjes geldt als een van de mooiste vacantieverblijven von Karinthië. De gemeente Stockenboi strekt zich uit van de "Unteres Drautal" tot de oostelijke oever van de Weissensee op 22 km afstand en is een van de grootste gemeenten in Karinthië met zijn ongeveer 100 km².

Verdere inlichtingen verkrijgt U onder
http://www.stockenboi.at
Wasserfall
Er was eens ...
Weissensee 1934
Weissensee in 1934

Weissensee
Weissensee oostelijke oever

Farchtnersee
Farchtnersee met Bauer in Boden

Haus Stanitzer
House Stanitzer en voormalige herberg Kavallar

Goldeck-Panoramastraat

De Goldeck-Panoramastraat, vanaf de plaats Zlan, biedt met het fantastische uitzicht op de omliggende bergen en dalen een van de mooiste uitstappen in Karinthië. Na 14,5 km bij een max. stijging van 10 % bereikt men de laatste parkeerplaats. Seetal ligt op een hoogte van 1900 m. Vandaar kan men gemakkelijk de "Almen" bezoeken en van de natuur genieten.

Het skigebied Goldeck is gedurende de winter, panoramastraat, of vanuit Spittal/Drau met de gondelbaan te bereiken. Hier zijn afdalingen voor beginners en gevorderden.

Verdere inlichtingen verkrijgt U onder
http://www.goldeck-spittal.at

Evenement Karinthië

Met de "Kärnten Card" kunt u ongeveer 100 excursiebestemmingen bezoeken, in de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk.

Verdere inlichtingen verkrijgt U onder
http://www.kaerntencard.at

Camping & Pension Stanitzer, A-9714 Stockenboi / Weissensee
Telefoon: +43-4761-249
e-mail: info@stanitzer.com


Deutsch
English
Nederlands
Dansk
Français Italiano
Český
Slovenski Magyar

Welkom   |    Camping   |     Logies met ontbijt   |    Omgeving   |     Aankomst   |    AGB    |    Links

Webgestaltung Franz Stanitzer
Webseite aktualisiert: April 2019