Camping Stanitzer, Stockenboi / Weissensee Kärnten Logo Logo Weissensee

 


  OMGEVING STOCKENBOI/WEISSENSEE

Weissensee


Weissensee

Het op een fjord gelijkende meer is het hoogstgelegen bademeer van de Alpen (930 m) en heeft met 11,5 km lengte de vierde grootste wateroppervlakte van Karinthië. Zijn oostelijke oever staat wegens de unieke natuurpracht onder landschapsbescherming.
(Een paar jaar geleden werd het omgezet in een natuurpark.) Het water heeft de kwaliteit van drinkwater en is zo klaar en zuiver als van een bergbeek.Weissensee Weissensee
Tijdens de zomer heeft de Weissensee een doorsneetemperatuur van ± 23°. Het turkooizenkleurige water nodigt uit tot zwemmen, duiken, zeilen, surfbiken, vissen enz. De goed onderhouden badinrichting met het ondiepe natuurbadstrand is bijzonder gezinsvriendelijk.

Een scheepsvaartschappij nodigt uit, met elektro of een roeiboot het meer te verkennen.

Tijdens de winter heeft het meer de grootste natuurlijke ijsvlakte van Europa en daarmee een paradijs voor alle takken van ijssport.Stockenboi

Het verkeersarme, uitgestrekte, hoogliggende dal met meerdere verspreid vaneenliggende dorpjes geldt als een van de mooiste vacantieverblijven von Karinthië. De gemeente Stockenboi strekt sich uit van het beneden Draudal tot aan de 22 km verder gelegen oostelijke oever van de Weissensee en telt met 100 km² qua opp tot een van de grootste gemeenten.

Verdere inlichtingen verkrijgt U onder
http://www.stockenboi.at
Wasserfall Wasserfall im Winter
Er was eens ...
Weissensee 1934
Weissensee in 1934

Weissensee
Weissensee oostelijke oever

Farchtnersee
Farchtnersee met Bauer in Boden

Haus Stanitzer
House Stanitzer en voormalige herberg Kavallar

Goldeck-Panoramastraat

De Goldeck-Panoramastraat, vanaf de plaats Zlan, biedt met het fantastische uitzicht op de omliggende bergen en dalen een van de mooiste uitstappen in Karinthië. Na 14,5 km bij een max. stijging van 10 % bereikt men de laatste parkeerplaats. Seetal ligt op een hoogte van 1900 m. Vandaar kan men gemakkelijk de "Almen" bezoeken en van de natuur genieten.

Het skigebied Goldeck is gedurende de winter, tolvrije panoramastraat, of vanuit Spittal/Drau met de gondelbaan te bereiken. Hier zijn afdalingen voor beginners en gevorderden.

Verdere inlichtingen verkrijgt U onder
http://www.goldeck-spittal.atEvenement Karinthië

Met de "Kärnten Card" kunt U voor Euro 39,00 (kinderen Euro 19,00) ± 100 uitstappen in oostenrijks zuidelijkste provincie doen, zonder verdere entreegelden te betalen.
Verdere inlichtingen verkrijgt U onder
http://www.kaerntencard.at


Camping & Pension Stanitzer, A-9714 Stockenboi / Weissensee
Telefoon: +43-4761-249
e-mail: info@stanitzer.com


Deutsch
English
Nederlands
Dansk
Français Italiano
Český
Slovenski Magyar

Welkom   |    Camping   |     Logies met ontbijt   |    Omgeving   |     Aankomst   |    AGB    |    Links

Webgestaltung Franz Stanitzer
Webseite aktualisiert: Juni 2017